Urteterapi

Urteterapi

Den traditionelle kinesiske urteterapi er udviklet sideløbende med akupunkturen. 
Urtemedicinens virkning og anvendelse er en overbygning på Akupunktur-uddannelsen. 

Hvad er urteterapi??

Urteterapi og urtemedicin er ofte mere effektiv end akupunktur
Gennem årtusinder har TCM-Akupunktører studeret og afprøvet en mængde forskellige urters påvirkning af kroppen. Man har udviklet særlige recepter og urteblandinger, der helbreder forskellige sygdomme, og med tiden er de to behandlingsformer smeltet sammen til en sammenhængende helhed.
Akupunkturbehandlingen fordrer ofte gentagne behandlinger med korte
mellemrum - hvorimod man med urtemedicin kan opnå en vedvarende påvirkning over længere tid. Ved mange sygdomme vil urtemedicinsk behandling være langt mere effektiv og direkte.
Urtemedicinsk behandling er tilpasset hvert individ, idet medicinen altid sammensættes til hver enkel person.
Akupunktur benyttes fortrinsvis til helbredelse af ubalancer i den ydre del af kroppen, f.eks. muskelsmerter, rygsmerter, forstuvninger og lignende - men man kan også påvirke indre sygdomstilstande ad denne vej.
Denne behandlingsform praktiseres allerede i Vesten. Derimod er behandling med urtemedicin,  kun tilgængelig ganske få steder i vores del af verdenen.
Der stilles en fuld kinesisk diagnose, hvor jeg kigger på tungen, tager puls og laver mavediagnose. På den måde findes den præcise urteopskrift der passer til dig. Der er ikke behandling eller urter med i prisen. Urterne vil blive bestilt og sendes til din adresse.
I Kina findes urteapoteker, hvor patienten afleverer sin recept fra lægen og får en pose med de tørrede urter med hjem. Patienten laver derefter at afkog af urterne derhjemme.
Andre steder bruges frysetørrede koncentreret pulver. Mange urter er også præpareret på forskellig måde før de anvendes til medicin og kan doseres som dråber eller tabletter.
Patienten får urtepulveret, som efter den anviste dosering opløses i kogende vand og drikkes som the.
Kinesisk urteterapi kan bruges alene eller som supplement til akupunktur. Både til akutte og til kroniske tilstande. Fordelen ved at tage urterne er at man får daglig støtte til at oprette den daglige balance.

Hvad bruges urteterapi til?

 • Frugtbarhed for mænd og kvinder
  Uregelmæssig menstruation, menstruationssmerter, manglende ægløsning, blødning eller smerter i graviditet, morgenkvalme, hedeture, stærke blødninger, manglende energi eller ledsmerter i overgangsalderen. Manglende libido hos både mænd og kvinder, impotens og prostataproblemer.
 • Støtte under kemo- eller strålebehandling: opretholdelse af appetit og vægt, kvalme, hjælp til sårheling og bivirkninger af strålebehandling, neuralgi og følelsesløshed, angst, depression, støtte af immunforsvaret og energi.
 • Eftervirkninger efter blodprop eller hjerneblødning 
  Afasi, lammelser, manglende styrke og muskelkontrol, dårlig balance, smerter, søvnproblemer og depression.
 • Nerve symptomer 
  Manglende følelse i huden, dårlig balance, neuralgi og smerter efter helvedesild.
 • Mentale symptomer 
  Søvnproblemer, angst og depression.
 • Luftveje 
  Kronisk hoste, vejrtrækningsbesvær.
 • Smerter 
  Ømme muskler, frossen skulder, sportsskader, diskusprolaps, migræne og hovedpine, gigtsmerter, iskias smerter, neuralgi og ansigtssmerter, nyresten og galdesten.
 • Fordøjelse 
  Maveforgiftning, forstoppelse, colitis, diarre, for meget mavesyre, mavesår, tarmblødninger og luft i maven eller tarmene.
 • Allergier og immunproblemer 
  Høfeber, astma, eksem og kløe, crohns syndrom, colitis, influenza, herpes og forkølelsessår.
 • Hjerte/kar og kredsløbsproblemer
  Forhøjet kolesterol, hjertebanken, kroniske sår, blodudtrækninger, dårligt kredsløb og ødemer.

Ofte Stillede Spørgsmål om Urteterapi