5% af den voksne befolkning i Danmark har atopisk eksem, med gener som tør hud, kløe, svien, dårlig søvn, hud der bløder, symptomer på angst eller depression eller er påvirket i deres hverdag på arbejdet eller socialt

Tilmeldelse er senest den 10. Januar 2024.
Projektet løber til 10. Marts 2024

Livspåvirkning

Hvor meget eller lidt eksemet påvirker deres liv, afhænger som regel af, hvor store dele af kroppen der er dækket af eksem eller hvor på kroppen eksemet er placeret.

Fysisk arbejde

Hvis man arbejder med sine hænder, og eksemen sidder netop der, kan det opleves som ekstremt generende, selvom udslættet i sig selv ikke påvirker et stort område.

Dagligdagen

Eksem i øret kan påvirke hørelsen og man kan sove dårligt pga. kløe. Og dem der lider af eksem i underlivet, kan sexlivet blive påvirket negativt.

Socialt

Personer med eksem i ansigtet kan lide mere af dårligt selvværd end dem der har mulighed for at dække de berørte områder med tøj.

Den mest almindelige komplikation til atopisk eksem er infektioner i huden, og den hyppigste årsag til betændelsen er stafylokokker og i ansigtet, især rundt om øjnene

Årsagen til atopisk eksem er ukendt, men arvelige faktorer har stor betydning.Der findes flere forskellige behandlinger med fedtcremer, hormoncremer, lys behandling, tjære og piller. For de fleste behandlinger er der bivirkninger i forskellig grad.

Du er egnet til at deltage, hvis du lever op til følgende kriterier:

Hvem kan deltage i undersøgelsen?

Tilmeldelse er senest den 10. Januar.
  • Er 20+ år
  • Er diagnosticeret med atopisk eksem
  • Har gener som kløe
  • Der skal være udbrud eller synlig eksem
  • Er villig til at give skriftligt informeret samtykke og vil udfylde de nødvendige spørgeskemaer. Samt få taget billeder af eksemen før 1. og 4. behandling samt efter 8. behandling (for deltagere der får urter er det efter endt urteindtag)
  • Du må gerne være i anden, men ikke nystartet behandling. Der skal blot være synlig eksem
  • Har lyst og mulighed for at modtage akupunktur 1 x om ugen i 4 uger i klinikken i Fensmark, efterfulgt af 4 uger med kinesiske urter.
  • Eller har lyst og mulighed for at modtage akupunktur 1 x om ugen i 8 uger i klinikken i Fensmark.

Du er ikke egnet til at deltage i under­søgelsen hvis noget af følgende gælder for dig:

Har planer om at skifte til ny/anden medicin 8 uger frem fra 1. behandling, der kan forstyrre observationen.

Ikke er villig eller har mulighed for at komme 8 gange i klinikken

Ikke er villig til at indtage kinesisk urtemedicin efter 4 akupunkturbehandlinger

Hvis du modtager akupunktur andet sted i de 8 uger forskningsprojektet foregår

Er gravid

Fordele, risici, og tilmelding

Hvad er de mulige fordele ved at deltage i denne undersøgelse?

De indsamlede data vil kunne belyse om denne behandling vil kunne anvendes til eksem og om det er en fordel med eller uden urter. Hvis det viser sig at metoden har positiv effekt, vil behandlingen blive udbudt i klinikken til gavn for andre, der lider Atopisk Eksem.

Er der risici ved at deltage i denne?

Ja. Der kan være bivirkninger forbundet ved akupunkturbehandlinger. Det omfatter ømhed, mindre blødning eller blå mærker. Træthed, let svimmelhed og tørst kan ligeledes forekomme, men er som regel hurtigt væk igen
‍Bivirkninger til Kinesisk Urteterapi, skal der ikke være nogle særlige men der kan forekomme reaktioner som løs afføring de første 2-3 dage ved anvendelse.

Hvad skal jeg gøre hvis jeg gerne vil deltage i undersøgelsen?

Hvis du passer i de 7 spørgsmål og har lyst til at deltage skal du hurtigst muligt svare tilbage på mail, at du er interesseret i at deltage. Har du spørgsmål inden du afgiver svar, er du meget velkommen til at sende en mail.

Det med småt

Hvad sker der med den information jeg giver?

De indsamlede data vil blive opbevaret sikkert på google drive og terapeutbooking, som er beskyttet med kodeord.

I behandlingen af dine data og besvarelser, vil vi til enhver tid overholde GDPR og når det udgives, vil data være pseudonomiseret, så ingen andre end holdet bag undersøgelsen vil vide hvem du er.

Data fra undersøgelsen vil blive håndteret, opbevaret og bearbejdet sikkert og det gemmes i fem år før det bliver destrueret.

Hvem har gennemgået undersøgelsen?

AkupunkturAkademiet har godkendt dette projekt undersøgelse.

Hvornår er deltagelsesfrist?

Tilmeldelse er senest den 10. Januar.

Projektet løber til 10. Marts 2024

Der er ikke behov for flere deltagere

Hvad gør jeg, hvis jeg vil gerne vide mere om hvordan projektet er gået?

Hvis du har lyst til at høre om projektet når det er afsluttet, eller se konklusionen, er du velkommen til at sende mig en email eller kontakte mig via kontakt-siden, og blive skrevet op til en mail med resultaterne.

Hele studiet varer til medio-august, så en email med resultatet kan sendes fra 15. August 2024