Cupping Terapi

Cupping terapi involverer anvendelse af vakuum i kopper, med henblik på at forbedre blodgennemstrømning, reducere smerter og muskelspændinger.

Cupping terapi også kaldet sugekopper eller vakuum terapi er en meget effektiv behandlingsfom til en lang række lidelser og kan med stor fordel kombineres med det infrarøde saunatæppe i hvad vi kalder en Cellulitis behandling.

Metoden har sine rødder i kinesisk medicin og er en behandlingsform, hvor der skabes lokal ophobning. Cuppen placeres lokalt på kroppen, hvor der skabes et vakuum enten med varme eller tryk. Dette bevirker, at den underliggende hud suges op i cuppen. Effekten vil ikke kun mærkes på hudens overflade, men strække sig til det underliggende væv, da cirkulationen i kredsløbet bliver forbedret.
Det siges, at 15 minutters cupping svarer til ca 1,5 – 2 timers massage med hænder.

Behandlingsformål

  • Fibromyalgi
  • Menstruationssmerter
  • Lændesmerter

  • Skulder og nakkesmerter
  • Smerter på benene
  • Hovedpine

  • Appelsinhud
  • Muskelspændinger

Maj Brandstrup

Praktiserende Akupunktør | Smertebehandler
Maj er en behandler med 13 års erfaring i smertebandling og sygdomme. Behandler både akutte og kroniske sygdomme, med 7 former for akupunktur, heriblandt TCM, Master-tung og og CCM.
Som medlem af PA - Praktiserende Akupunktører ligger vi med landets højeste uddannelseskrav
Jeg har læst en maserclass i københavn og er altid søgende efter videre personlig og faglig udvikling.

Ofte stillede Spørgsmål (FAQ)

Hvad er cupping godt for?

Cupping kan hjælpe dine muskelspændinger til at give slip. Cupping øger blodcirkulationen. Det er især godt til hovedpine der kommer af spænding imellem skuldre og nakke.

Er Cupping farligt med de blå mærker?

Nej cupping er ikke farligt. De blå mærker kommer fordi man med vacum trækker blodet ud i de yderste hudlag. Det er ikke karssprængninger som ved et blåt mærke efter et slag.

Hvor længe bliver de blå mærker sigende?

Det er meget forskelligt hvor længe mærkerne ses, det er lidt et spørgsmål om hvor godt er dit blodomløb der bestemmer hvor længe mærkerne ses. Fra 2-10 dage er det mest almindelige.

Er cupping sundt?

Cupping stimulerer kroppens egen udrensningsproces af affaldstoffer, det være sig mælkesyre eller toxiner. Undersøgelser viser at blodcirkulationen øges med 200% i det område de har siddet, hvor dybdegående massage øger blodcirkulationen med 60%. Cupping udvider vævet der behandles hvor man med massage komprimere ved tryk

Er det rigtigt at man trækker blod ud i cuppen?

I Danmark gør man absolut ikke. Det er ikke lovligt. I Asien og Mellemøsten hvor det er en meget udbredt behandlingsform er det helt almindeligt at prikke med en lancet og med undertrykket i Cuppen trække blod ud.

Hvad er Cupping/vakuumterapi?

Cupping, der også kaldes vacuumterapi er en gammel og meget effektiv behandlingsform. Cupperne sættes på punkter, enten meridianpunkter eller smertende steder på musklerne og der suges luft ud så vaccumet løfter vævet i cuppen. Det kan gives alene eller f.eks. sammen med akupunktur

Hvad sker der efter Cuppingbehandling?

Det er almindeligt at føle sig lidt træt og tørstig efter behandlingen. Det er vigtigt at drikke vand så kroppen kan udskille affaldsstofferne. Nogle har brug for en lur efter første gang, og enkle kan føle ømhed en dags tid der hvor cupperne har siddet.

Hvor tit skal man have cuppingbehandling?

1 enkelt eller 2 behandlinger plejer at være nok til at afhjælpe spændingerne. Der skal gå 4-7 dage inden man må få behandling nr 2. Nogle mennesker benytter cupping som forebyggende behandling hvis de har ensidigt arbejde eller tendens til at spænde samme steder i kroppen.

Gør Cupping ondt?

Cupping gør ikke ondt, men man kan mærke det. Det spænder en smule de første 3-4 minutter, men efterhånden som blodgennemstrømningen øges slapper vævet af og man mærker en varme i området. En ud af ti kan føle at mærkerne er lidt ømme dagen efter.

Har du lyst til at dele dine oplevelser?

Anmeld på Google Reviews