Hvad er Registrerings­ordningen for Alternative Behandlere (RAB)?

Klinik Brandstrup er medlem af Registreringsordningen or Altenative Behandlere (RAB) - men hvad betyder det for dig?
Dashboard mockup

Hvad gør RAB-ordningen?

Formålet er information, gennemsigtighed, og kvalitet.

RAB er en registreringsordning der er helt frivillig, men som gør det meget lettere for offentligheden at bekræfte om en alternativ behandler har gennemført de grundlæggende uddannelsestrin for det fag de arbejder med og om der overholdes krav til god klinisk praksis.

Hvis man som behandler bliver registreret i RAB, betyder det at du som forbruger ved at vedkommende opfylder en række minimumskrav som er fastsat af den forening man som behandler er registreret i. Som akupunktur-behandler, så vil det være brancheforeningen for akupunktører.

Når man som behandler er registreret i RAB, kan du som forbruger klage over en behandling du har fået til foreningens klageorgan, hvilket giver dig en direkte kontakt til en brancheforening der er klar på at lytte.

Forsikringsselskaber forlanger at behandleren er medlem af RAB for at dække behandlingen.

RAB er dermed også din garanti for at behandleren hele tiden uddanner sig og følger med da de har pligt til at optjene point hvert år.
Pointene får man via uddannelsen og giver ret til titlen.

Foreningen har pligt til at offentliggøre detaljer

Det er afgørende for kvalitetskrontrol og gennemsigtighed at Registrerede Alternative Behandlere offentliggører relevante oplysninger for at sikre tillid og ansvarlighed overfor medlemmer såvel som offentligheden.

Offentliggørelse af dette giver klienter og samarbejdspartnere en bedre forudsætning for a træffe velinformerede beslutninger om behandlinger, hvilket styrker hele branchens omdømme og effektivitet.

Hvilke medlemmer er registreret.

Foreningen skal offentliggøre hvilke medlemmer der er registreret, og indenfor hvilke betalingsformer, så folk kan se hvem der har fået lov til at bruge titlen som RAB-behandler.

Hvordan foreningen har registreret behandleren

RAB har pligt til at offentliggøre hvilken procedure der er brugt til at registrere medlemmerne af foreningen

Regler for god klinisk praksis og udførelse

Foreningen skal offentliggøre dens regelsæt for god klinisk praksis, så folk kan vide hvad der er forventet af behandleren

Uddannelseskrav stillet til medlemmer

For at sikre transparenthed, er det essentielt at foreningen offentliggører hvilke uddannelseskrav som en behandler bliver stillet.

Hvor man kan rette klager

Sidst, er det også vigtigt at den almene borger ved, hvor de kan ette klager til foreningen.-

Frivillig men beskyttet titel

RAB-registrering er frivillig

Selvom ordningen er vigtig, er den i teorien frivilig. Vi mener at det er vigtigt at kunne bevise at vi leverer ydelser og klinisk praksis i takt med branchens høje standarder, derfor er vi medlem.

RAB er en beskyttet titel

Ikke alle og enhver kan kalde sig RAB-behandler. Det er en titel som kun tildeles de som opfylder kravene inden for deres behandlinsform. Behandlere som ikke er registreret i godkendt forening må derfor ikke benytte titlen.

Har du spørgsmål?

Du kan altid bestille en gratis konsultation