Auriculo Terapi

Auriculo terapi er en alternativ behandlingsform, der fokuserer på øret som et refleksområde for hele kroppen. Ved at stimulere bestemte punkter i øret kan terapien hjælpe med at lindre smerter og sygdomme i kroppen og forbedre generelt helbred.

Efter mange års studier opdagede den franske læge Paul Nogier at man kunne finde hele kroppen i øret. At smerter i muskler og led, neurologiske lidelser, stress, depression, angst, migræne, allergi, mave-tarmlidelser og hormonelle gener alle kan behandles med øreakupunktur. Øret er beklædt med den mest komplekse nerveforsyning på hele kropsoverfladen, da øret er innerveret af syv forskellige nerver, bl.a. Nervus vagus (parasympatisk integration,  som stimulerer fordøjelse, søvn og forplantning). Nervus vagus har hudkontakt på øret som det eneste sted på hele kropsoverfladen.

Øret er en unik indgang til behandling af hele nervesystemet. Mange benytter sig af behandlingsformen i forbindelse med smerter i muskler, knogler og led og mod diverse ubalancer i kroppen.

Det er Kendt som Øre-akupunktur, men Auriculo Terapi er en mere udvidet form, hvor hele mennesket er repræsenteret i øret. Behandlingen foregår ved at benytte tryk, farver og frekvenser. Det vil sige at behandlingen også er rigtig god til dig der ikke kan lide at få nåle.

At arbejde med AuriculoTerapi, er at arbejde vi ud fra en evidensbaseret behandlingsteknik, der er testet enten gennem kliniske forsøg eller gennem lang tids praksis af læger og terapeuter.

Auriculoterapien er videreudviklet og udforsket, baseret på en forståelse af centralnervesystemets opbygning. I Frankrig forskers stadig i det – og der undervises i auriculoterapi på flere universiteter.

Behandlingsformål

  • finde årsagspunkt til ubalance.
  • diagnosticere ubalancer.
  • behandle skjulte ubalancer.

  • ustere latteralitet v. køresyge fx.
  • ubevidste spændinger.
  • psykiske ar mm.

  • piskesmæld.
  • Understøtte anden behandling

Man kan på denne måde behandle nogle af de samme gener, uden at der bruges nåle.

Nervesystemet i huden optager de forskellige lysfrekvenser som akupunkturpunktet stimuleres med, og der sendes besked ud til kroppens væv og organer om at behandle.

Dr. Nogiers forskning viste, at der er en forbindelse mellem kroppens restitutionsevne og hudens evne til at modtage indformation gennem lys.

Selve behandlingen med auriculomedicin sker med lys, farver og frekvenser i øret. Alt efter hvilken ubalance der forekommer, bruges forskellige frekvenser og farver.

Auriculo terapi er vestlig, evidensbaseret akupunktur hvor behandlingen er i øret

En pudsig ting med øret er, at kigger du på det, ligner det et menneske i forsterstadiet. En bemærkelsesværdig ting omkring dette er, at der hvor “fosterets” arm sidder, der er nervepunkterne for armen samlet, der hvor “fosterets”  hofte er, der er nervepunkterne for hoften – og så videre. Så vort øre er en kompleks gengivelse af kroppen, som auricoloterapeuten kan bruge som en art landkort i sit arbejde.

Der er variationer imellem de 2 systemer – det kinesiske og det franske – men begge er baseret på, at øret er et mikrosystem, hvori hele kroppen er reflekteret.

Øreakupunkturen kan anvendes alene eller sammen med kropsakupunktur.

Ofte stillede Spørgsmål (FAQ)

No items found.

Maj Brandstrup

Praktiserende Akupunktør | Smertebehandler
Maj er en behandler med 13 års erfaring i smertebandling og sygdomme. Behandler både akutte og kroniske sygdomme, med 7 former for akupunktur, heriblandt TCM, Master-tung og og CCM.
Som medlem af PA - Praktiserende Akupunktører ligger vi med landets højeste uddannelseskrav
Jeg har læst en maserclass i københavn og er altid søgende efter videre personlig og faglig udvikling.